English l Swedish

Westerfors & Medbo Ingenjörsbyrå AB

hem presentation besök oss kontakt login
 
Stress1

Tel. 031 150850

 

Hållfasthet

Tryckkärl
Våra ingenjörer har många års erfarenhet av dimensionering av tryckkärl och utvärdering enligt EN13445, PD5500 och ASME VIII mfl. Vi tar fram specifikationer på komponenter, mantlar, förstyvningar och övriga delar av tryckkärlet. Vi levererar beräkningsrapporter och kompletta konstruktionsritningar samt tar hand om kontakten med granskande kontrollorgan. För komponenter där materialkostnaden är hög utför vi en fullständig spänningsanalys med hjälp av FEM. Detta görs för att reducera godstjocklekar och erhålla en mer kostnadseffektiv lösning tex. av tubplattor till tubvärmeväxlare.

Rörsystem
Vi dimensionerar grenade rörsystem med avseende på tryck och temperatur, där vi ofta hjälper våra kunder med spänningsanalyser och framtagande av rörstöd och komponenter. Vi utvärderar spänningsanalyser av rörsystem och komponenter enligt EN13480 och ANSI, levererar beräkningsrapporter och tar hand om kontakten med granskande kontrollorgan.

Stålkonstruktioner
Vi gör FEM beräkningar av alla typer av stålkonstruktioner för att beräkna utmattnings och hållfasthetstekniska fårhållanden, som en del i kundens systemdesign. Här har vi bland annat dimensionerat och utvärderat sekundärstål till rörstöd, fackverk och lacrosse rackets.

 

Copyright © 2009 WMI AB. All rights reserved.